NCERT Solutions for Class 11th Maths Chapter 4 Principle of Mathematical Induction

NCERT Solutions for Class 11th Maths Chapter 4 

Principle of Mathematical Induction

Exercise 4.1

Question 1:
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-1
Ans :
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-2
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-3
Question 2:
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-4
Ans :
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-5
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-6
Question 3:
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-7
Ans :
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-8
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-9
Question 4:
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-10
Ans :
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-11
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-12
Question 5:
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-13
Ans :
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-14
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-15
Question 6:
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-16
Ans :
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-17
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-18
Question 7:
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-19
Ans :
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-20
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-21
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-22
Question 8:
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-23
Ans :
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-24
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-25
Question 9:
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-26
Ans :
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-27
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-28
Question 10:
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-29
Ans :
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-30
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-31
Question 11:
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-32
Ans :
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-33
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-34
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-35
Question 12:
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-36
Ans :
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-37
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-38
Question 13:
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-39
Ans :
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-40
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-41
Question 14:
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-42
Ans :
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-43
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-44
Question 15:
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-45
Ans :
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-46
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-47
Question 16:
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-48
Ans :
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-49
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-50
Question 17:
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-51
Ans :
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-52
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-53
Question 18:
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-54
Ans :
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-55
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-56
Question 19:
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-57
Ans :
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-58
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-59
Question 20:
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-60
Ans :
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-61
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-62
Question 21:
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-63
Ans :
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-64
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-65
Question 22:
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-66
Ans :
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-67
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-68
Question 23:
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-69
Ans :
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-70
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-71
Question 24:
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-72
Ans :
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-73
ncert-solutions-class-11th-maths-chapter-4-principle-mathematical-induction-74